På learning4professionals.se samlas information om kurser speciellt anpassade för yrkesverksamma.
– Vår nya plattform underlättar för de yrkesverksamma att välja en kurs som passar just deras behov till såväl innehåll som studietakt, säger Stefan Eck, projektledare för kursplattformen på Mälardalens högskola. Swedsoft har bidragit med viktig information om mjukvaruföretagens behov av kompetensutveckling vid vår utveckling av kursplattformen, fortsätter Stefan.
Enklare att hitta nya vägar till kompetensutveckling
På plattformen finns det information om till exempel kursinnehåll och kursstart samt länkar till respektive lärosäte. Det är även möjligt att söka efter kurser inom specifika ämnesområden och att prenumerera på information om nya kurser. Många svenska lärosäten erbjuder kurser som vänder sig till yrkesverksamma, men information om dessa kurser har aldrig tidigare samlats på en gemensam plattform. Den nya webbplatsen kommer att göra det mycket enklare för yrkesverksamma och deras arbetsgivare att hitta nya vägar till kompetensutveckling.
-En av Swedsofts hjärtefrågor är utbildning och kompetensförsörjning och det livslånga lärandet är viktigt för våra medlemmar. Vi tvekade därför inte en sekund när vi fick möjlighet att bidra till plattformen säger Gabriel Modéus, generalsekreterare för Swedsoft.
Kursplattformen är ett resultat av samverkansprojektet KIT (Kompetensbehov och kurser för yrkesverksamma inom IT och konkurrenskraftig produktion). Syftet med projektet är att bidra till fortsatt utveckling av industrins kompetensutveckling genom behovsanpassade högskolekurser på avancerad nivå, vilka vänder sig specifikt till yrkesverksamma i industrin. Inom projektet arbetar man med att öka genomslaget av de separata satsningarna genom att stärka samarbetet mellan lärosätena och mer effektivt utnyttjande av resurserna för att nå en större målgrupp. Målet är att lärosätena tillsammans ska kunna erbjuda spjutspetskurser som bidrar till att utveckla industrins digitalisering.
Projektet pågår 2018-2020, finansieras av Sveriges innovationsmyndighet Vinnova och omfattar fyra lärosäten: Högskolan Väst, Linnéuniversitet, Mälardalens högskola och Örebro universitet. Dessutom deltar även Swedsoft, Teknikföretagen och Blekinge Tekniska Högskola i projektet.