Nyhetsbrev maj 2020

Det är dags för ett nytt nyhetsbrev från Swedsoft, som går ut i en annorlunda och utmanade tid. I mailet ser vi både tillbaka och spanar framåt, samt skickar med ett antal tips.

I nyhetsbrevet som gick ut idag börjar vi med att se tillbaka på några av de saker som hänt i vår i föreningen:

  • Samling av mjukvarusverige – workshop som gav input till regeringsuppdraget om Digital spetskompetens
  • Rapporter
  • Fortsatt arbete med statistik som kommer snart
  • Lista på fria kurser och seminarium
  • Digitala event
    med mera…

Inför nyhetsbrevet frågade vi våra medlemmar vad de gjort för att ställa om och framför allt ställa upp i  Coronakrisen. I nyhetsbrevet lyfter vi några exempel från medlemmarna SKF, Mälardalens Högskola (MDH), Teknikföretagen och Linköping Science Park.

Som vanligt passar vi på att hälsa nya medlemmar, som tillkommit sedan förra nyhetsbrevet, välkomna; KTH, Raion, XIOS/3, Deposit, SER – Svenska Elektro- och Dataingenjörers Riksförening, debricked och T2 Data.

Dessutom tipsar vi om våra kommande seminarium och konferenser (13 maj, 25 maj, 1 sep, 8 okt och 18-19 nov). Vi fortsätter att planera framåt, både för digitala seminarium i närtid och för att träffas igen fysiskt så snart det går.

Får du inte vårt nyhetsbrev? Anmäl dig då gärna till att få information från Swedsoft.


Nyheter


Svenska elever är oförberedda på sin digitala nutid och framtid

Sverige har sedan 2010 haft ambitionen att Sverige ska vara ett ledande land inom digitalisering för att säkerställa en kontinuerlig

Ny styrelse i Swedsoft

Styrelsen för verksamhetsåret 2024-2025 valdes enligt nedan. Stefan Frank, Vitellius Invest                  

Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat: