Att vi fortsätter att växa är både roligt och viktigt för föreningens kraft att stärka och samla svensk mjukvara. I år har vi fått välkomna Volvo Cars, SKF, Cilbuper, Nenorecic, CloudBackend och Starcounter till föreningen.
Året har även innehållit ett antal evenemang och möten så som:
- Samling av mjukvarusverige där vi i år gav input till Digitaliseringsrådet. Detta resulterade bland annat i en rapport från oss.
- Software Technology Exchange Workshop, STEW, som i år utvecklades vidare med mer interaktion, diskussioner och tydligare teman. Till 2019 års konferens arbetar vi vidare med detta och fortsätter utveckla konferensen till en spännande mötesplats som hela tiden hänger med i tiden.
- Lindholmen Software Development Day där Swedsoft i år återkom som en av arrangörerna.
- Höstmöteskonferensen Leading Software Development som blev en uppskattad dag om att leda mjukvaruutveckling.
- Vårmöte i Växjö om en omvärld i förändring där vi bland annat fick höra om hur Brexit kan komma att påverka svenska mjukvaruutvecklande bolag.
- En turné med presentationer av den statistik vi tog fram under året, mer om detta nedan.
- Riksdagsseminarium där vi presenterade vår statistik för en stor grupp av intresserade riksdagsledamöter.
Ett av våra viktigaste projekt i år har utan tvekan varit att ta fram statistik om vikten av mjukvaruutveckling för svenska företag. Den rapport vi släppte i våras och genomförde en turné kring har fått god uppmärksamhet. Statistiken är viktig för att tydligare skapa en bild av vilka behov, möjligheter och utmaningar som finns inom mjukvaruutveckling.
Under året har vi också ökat vårt engagemang kring EU. Vi har gått med i det Europeiska nätverket NESSI för att kunna arbeta närmare och starkare med andra organisationer runt om i Europa som delar våra mål. Vi har även släppt ett positionspapper om Horizon Europe, som vi bland annat blev inbjudna att prata om i en panel på ICT 2018 i Wien.
Vi har även öppnat upp för medlemmar att driva nätverk inom föreningen. Här har ett första startats upp, Industrial Open Source Network som har fokus på öppen källkod i industriell kontext. Är du intresserad av att driva ett nätverk för ett specifikt område inom Swedsoft? Hör av dig.
Vi vill även passa på att tipsa om den sida som vi släppt, efter förslag och önskemål från medlemmar, om kurser för yrkesverksamma. Här lägger vi upp kort info om olika möjligheter till fortbildning för yrkesverksamma på mjukvaruutvecklande företag. På sidan finns både kostnadsfria som arrangeras av universitet och högskolor och kurser av företag som erbjuder medlemmar i Swedsoft rabatt på deltagaravgiften.
Med detta vill vi önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år. Vi ser fram emot ett fullspäckat 2019, men mer om det återkommer vi om senare. Vill du redan nu planera in en del av det vi har planerat för 2019? Besök då vår kalender och missa inte att registrera dig för vårt nyhetsbrev.