Årets Samling av mjukvarusverige

Idag går inbjudan till årets Samling av mjukvarusverige ut. Det blir tredje året i rad som Swedsoft den 7 mars arrangerar träffen Samling av mjukvarusverige. Syftet med detta tillfälle är att samla representanter från medlemmar, myndigheter, organisationer och andra viktiga aktörer (så som andra företag) för att diskutera frågor som är viktiga för att stärka svensk mjukvaruutveckling.

På årets träff tar vi fokus på Regeringens digitaliseringsstrategi, som har det övergripande målet att ”Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter”.

Deltagarna på dagen kommer att arbeta kring två av strategins fem delområden: kompetens, trygghet, innovation, ledning och infrastruktur. Vilka väljs av deltagarna utifrån vad de kan tillföra mest till. Tanken är att få fram goda, konkreta, exempel på hur vi adresserar utmaningar, vad Regeringen borde satsa på, hur satsningarna bör utformas samt vad vi behöver se för resultat från detta arbete för att möta framtiden. Vi vill alltså bidra med konkreta lösningar kring de mål Digitaliseringsstrategin definierar.

Till dagen går inbjudan ut till beslutsfattare inom företag, organisationer, akademi, institut och myndigheter. Aktörer som är viktiga för mjukvarusverige och Sveriges fortsatta konkurrenskraft. För att säkerställa att det blir levande diskussioner med olika input och mycket spännande nätverkande som leder till utbyten och samarbeten försöker vi också hålla nere antalet personer på dagen. Därför bjuds en person per organisation in.

Vill du delta på dagen och saknar inbjudan?

  • Medlemsorganisationer: Inbjudan går till huvudkontakten hos er (om du är osäker på vem detta är, kontakta gärna oss).
  • Övriga: Hör gärna av dig till oss så kan vi svara på om någon annan hos er redan är inbjuden eller bjuda in dig.

Läs mer om dagen här.


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med