Rapport från workshops om skolans digitalisering

Under våren arrangerade vi, runt om i Sverige, workshops om hur vi går från IT-strategi till verksamhetsförändring i skolan. Under dessa workshops fick vi mycket material genom undersökningar, gruppdiskussioner och andra inspel. Allt detta har nu sammanställts i en rapport med analyser och rekommendationer samt bruttomaterialet.

Ladda ner vår rapportEtt av de viktigaste budskapen i rapporten är att det kommer att krävas uthållighet och långsiktighet i förändringsarbetet. Det finns en god förankring och upplevd tydlighet beträffande vad och varför, men det finns farhågor, osäkerheter och många frågor, men även idéer, kring hur. Det kommer att kräva struktur, fokus, tålamod och långsiktighet för att genomföra regeringens beslut kring den nya läroplanen. Förhoppningsvis kommer denna rapport att fungera som inspiration och källa för ett sådant fortsatt arbete.

Rapporten inleds med en kort summering av projektet och dess rapport 1 och 2 för att läsaren skall få en bakgrund och kontinuitet i Trippel Helix-projektets arbete.

Om projektet

Målet med projektet Trippel Helix – Nationell samling för skolans digitalisering är att skola, näringsliv och akademi, med regional förankring, tillsammans ska formulera en gemensam konkret och genomförbar agenda koordinerat med Skolverkets kommande IT-strategier för att påvisa möjligheter samt skapa enighet och förebilder för fortsatt utveckling av skolans och lärarutbildningens verksamhet mot visionen att ”Svensk skola är, genom kunskap och förmåga att utnyttja digitaliseringens möjligheter, världsledande i att skapa kritiskt tänkande, kreativa ungdomar med moderna kunskaper och med förmåga att hålla kunskapen uppdaterad genom nyfikenhet och aktivt lärande”.

Projektet drivs av Swedsoft, Linköpings universitet och Linköpings kommun, med finansiering från Vinnova.


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med