Enkäten om mjukvarans roll i svenskt näringsliv

För en tid sedan skickade SCB ut enkäten som syftar till att ta fram statistik för att kunna mäta och belysa mjukvarans, och mjukvaruutvecklarens roll för svensk konkurrenskraft. Har ni fått den och inte besvarat den ännu? I så fall ber vi er att göra detta snarast.

Enkäten är framtagen i det Vinnovafinansierade projektet som Swedsoft, CaptureInnovation och Blekinge Tekniska Högskola bedriver tillsammans med SCB.

Resultatet och analyserna av detta ska skapa underlag för såväl politiska beslut som privata satsningar. För att få ett så bra underlag som möjligt behöver vi ert svar. Digitaliseringskommissionen lyfter i sitt betänkande (SOU 2015:91) fram vikten av relevant och pålitlig statistik för beslutsfattande på detta område.

Vem bör besvara enkäten?

Enkäten bör besvaras av någon som har en roll motsvarande utvecklingschef/-ansvarig (tex CTO) eller som är VD på bolag utan denna roll. Personen ska ha insyn in nuläge och behov inom mjukvaru- och mjukvarusystemutveckling på ert bolag.

Om detta inte är du, men du vet vem det är – be gärna denna person att besvara enkäten, om det inte redan är gjort.

Har du fått enkäten till dig, och är rätt person att besvara?

Vi ber dig i så fall besvara denna snarast. Varje svar är viktigt för att ge en bra bild.

Har du inte fått enkäten till dig, men är rätt person att besvara?

Kanske har den hamnat hos någon annan på din organisation. Av erfarenhet hos SCB kan den åka runt ett tag innan den hittar rätt person. Hör gärna av dig till SCB så får du uppgifter för just din organisation.

SCB:s uppgiftslämnarservice
Telefon: 010-479 60 65
E-post: uls@scb.se

Tack för att du hjälper oss att få ett bättre resultat! Till alla er som redan svarat – STORT TACK!


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med