Turné med workshops om statistik inom mjukvaruutveckling

Varmt välkommen att vara med och påverka framtidens statistik inom mjukvaruutveckling och mjukvarusystemutveckling. I vår arrangerar vi workshops på de fyra orterna; Stockholm, Göteborg, Malmö och Luleå.

Om projektet

Swedsoft, Blekinge Tekniska Högskola och CaptureInnovation arbetar just nu med ett Vinnovafinansierat projekt om hur nuläget och framtida behov ser ut inom mjukvaruutveckling i svenskt näringsliv.

Syftet med projektet är att utarbeta metoder för att samla data och statistik som tydligt belyser nuläge och framtida behov av kompetens inom mjukvaruutveckling, och mjukvarusystemutveckling. Detta för att bidra till att Sverige skall kunna möta den globala konkurrensen och i tid fatta rätt beslut.

Om workshopsen på fyra orter

Som en del i detta projekt vill vi nu bjuda in till workshops på fyra orter med syfte att bland annat ge input till de frågor och alternativ som kommer finnas i enkätstudien. Genom att delta och komma med input är du med och utformar projektet och framtidens statistik inom mjukvaruutveckling.

Vi hoppas se dig på någon av följande platser:

Syftet med workshopsen är att ta del av era åsikter, tankar och testa det vi har kommit fram till.

Antalet platser är begränsat. Läs mer och anmäl dig genom länkarna ovan.


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med