Idag samlas mjukvarusverige i Malmö

Idag samlas viktiga aktörer inom svensk mjukvaruutveckling för Swedsofts årliga workshop ”Samling av mjukvarusverige”. Syftet med dagen är att samla näringsliv, bransch- och intresseorganisationer, myndigheter och akademi för att diskutera hur vi bättre arbetar tillsammans för att stärka svensk konkurrenskraft inom mjukvaruutveckling.

Mjukvara är av stor vikt inom alla branscher i Sverige och trenden är tydlig, mjukvarans betydelse kommer att få en helt avgörande betydelse för såväl produktutformning som för hur vi utvecklar produkter och tjänster. Det finns en mängd olika organisationer som arbetar inom området. Genom att öka kännedomen om varandra hoppas Swedsoft kunna skapa nya samarbeten och konstellationer som stärker mjukvaruindustri och forskning i Sverige. Ett fokus för dagen kommer att vara att lyfta fram exempel på framgångsrika industri-akademisamarbeten samt hur vi kan utveckla denna typ av samverkan ytterligare.

Bland deltagarna hittar vi särskilt inbjudna representanter för bolag av alla storlekar och en mängd branscher, bransch- och intresseorganisationer, myndigheter och akademi. Genom denna blandning vill Swedsoft uppmuntra till samverkan över de traditionella gränserna.

Swedsofts ”Samling av mjukvarusverige” genomfördes för första gången förra året i Göteborg. Swedsoft har för avsikt att genomföra workshops med detta tema varje år och då på olika orter runt om i Sverige. I år hålls workshopen på Malmö Högskola.

”För Swedsoft som en nationellt samlande intresseorganisation, som arbetar med att göra Sverige till ett innovationscenter för mjukvaruintensiva system, är det viktigt att regelbundet samla svenska mjukvaruorganisationer runt om i landet. Det är därför glädjande att se att så många representanter för olika organisationer svarat på vårt upprop och kommer från hela landet till Malmö för årets ”Samling av mjukvarusverige”. Vi ser fram emot en inspirerande dag där kunskap utbyts, kontakter knyts och grunden till nya samarbeten skapas” säger Gabriel Modéus, Generalsekreterare för Swedsoft.


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail