Tack, god jul och gott nytt år!

Ännu ett år har nått sitt slut, ett år där otroligt mycket har hänt i Swedsoft. När vi snart går in i 2017 gör vi det starkare än någonsin.

Mycket har hänt under 2016, några saker är:

  • Många nya engagerade medlemmar
  • Flera regionala event runt om i Sverige
  • Ett antal inspel och yttranden – Du hittar dem här.
  • Massor med arbete kring digitaliseringen av framtidens skola. Vi har tillsammans med bland annat Skolverket varit på turné med vårt projekt Trippel Helix – Nationell Samling för skolans digitalisering.
  • Vi har träffat unga som är intresserade av mjukvaruutveckling inom projektet att ta fram en certifieringsmetod för ungas mjukvarukompetens.
  • Vi har påbörjat projektet kring integration av nyanlända med digitaliseringskompetens
  • Vi har hållit första Samling av Mjukvarusverige
  • Vi gjorde ett rejält och lyckat omtag med STEW, Software Technology Exchange Workshop

Och så mycket mycket mer… Men egentligen kan vi sammanfatta detta i ett stort tack! Ett tack till alla er som engagerat er på olika sätt i föreningen. Kanske genom att driva ett projekt, planera en konferens, tala om något spännande för medlemmar, stöttat oss och kommit med värdefull input, skrivit inspel och yttranden, kommenterat och/eller ställt dig bakom ett yttrande eller på något helt annat sätt stöttat föreningen. TACK! Tillsammans blir vi starka.

2017 då? Vi går in i 2017 med fortsättning på de flesta av våra projekt och med uppstart av helt nya (några som vi kommer berätta mer om i början av nästa år). Det blir nya event, som Code Meetup, och fortsättning på event som STEW och Samling av Mjukvarusverige. Det blir många nya inspel, bland annat har vi för avsikt att kommentera på Digitaliseringskommissionens slutbetänkande.

Under 2017 ser vi även fram emot att välkomna flera nya medlemmar. Vi ser fram emot att få ännu fler engagerade personer i föreningen, men även att fortsätta träffa och arbeta med alla er som redan är engagerade.

Med detta vill vi önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

PS. Kansliet kommer att vara obemannat från jul fram till den 9 januari. DS.


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med