Ökat svenskt intresse för europeiska utvecklingsprojekt

ITEA3 är ett industridrivet forskningsprogram inom EU. ITEA fokuserar på forskning och utveckling inom mjukvaruintensiva system inom områdena fordon, kommunikation, hälsa/vård och flyg (Software-intensive Systems & Services, SiSS), vilket är en central fråga för Swedsoft.

Jessica Svennebring, Elisabet Nielsen och Karin Aase från Vinnova, Malin Rosqvist från Mälardalens högskola/Swedsoft på ITEA PO Days i Paris.

En gång om året bjuder ITEA in till Project Outline Days, i år i Paris (12-14 september). Under Project Outline Days samlas representanter för industri och akademi från hela Europa för att diskutera gemensamma utmaningar och för att påbörja samarbeten och nya utvecklingsprojekt.

Malin Rosqvist, projektledare för inbyggda system på Mälardalens högskola och styrelsemedlem i Swedsoft, har flera års erfarenhet av att arbeta fram ITEA-projekt:

”Det är ett väldigt intensivt arbete som äger rum under Project Outline Days. Hela evenemanget går ut på att lära känna så många nya personer och kompetenser som möjligt, och att mötas i och arbeta med olika projektförslag. I år var det ovanligt många deltagare från Sverige på plats, och det behöver vi. Vinnova uppmuntrar svenska företag att öka sitt deltagande i ITEA, och det finns mycket att lära sig genom att delta i internationella utvecklingsprojekt. Vi hoppas nu att detta leder till flera intressanta projekt med ett starkt svenskt deltagande på bred front.”

Mer information om ITEA finns här: https://itea3.org/


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med