Swedsoft väljer ny styrelse och tillsätter generalsekreterare

Medlemmar från akademi och näringsliv, reste igår från hela landet till Malmö för Swedsofts årsmöte. I samband med föreningens årsmöte arrangerades även ett seminarium om den högaktuella frågan säkerhet i komplexa mjukvarusystem.

Bland de många frågor som behandlades på föreningsmötet var valet av styrelse för 2016 en viktig punkt. Till Swedsofts styrelse 2016-2017 valde föreningen en styrelse som nu representerar ännu fler branscher, än mer stora som små bolag, mer akademi och fler delar av Sverige.

Swedsofts styrelse 2016-2017
Stefan Andersson, SAAB – ordförande
Niklas Lindhardt, CaptureInnovation – vice ordförande
Birgitta Lundvik, Hansoft
Helena Holmström Olsson, Malmö Högskola
Jonas Wallberg, Teknikföretagen
Malin Rosqvist, Mälardalens Högskola
Rikard Andersson, Ericsson
Tor Ericsson, ÅF

– Swedsofts nya styrelses ger föreningen än större bredd och möjlighet att tydligare arbeta framåt med att samla svensk mjukvara, över alla gränser, säger Swedsofts omvalda ordförande Stefan Andersson.

Som en ytterligare förstärkning av föreningen presenterades även att Gabriel Modéus utsetts till föreningen generalsekreterare med ett ökat mandat och ansvar att verka som föreningens talesperson och hantera föreningens medlemmar och andra intressenter. Gabriel har arbetat som föreningens kommunikations- och projektassistent sedan maj 2015.

– Det är en förmån att få arbeta med Swedsoft, med alla de människor som brinner för det föreningen gör och därför engagerar sig så mycket i den. Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med att, tillsammans med Swedsofts medlemmar och nya styrelse, göra Sverige till ett innovationscenter för mjukvaruintensiva system, säger Gabriel Modéus, nytillträdd generalsekreterare för Swedsoft.

På årsmötet presenterades även föreningens uppdaterade grafiska profil som med de nya värdeorden: Djärv, Inspirerande och Trovärdig, skall bidra med en tydligare profilering att Swedsoft samlar mjukvarusverige.

Kontakt
Gabriel Modéus, Generalsekreterare, Swedsoft
gabriel@swedsoft.se
08-782 09 79
072-571 99 93

Swedsoft är en ideell förening med medlemmar från industri, institut och akademi. Vi vill göra Sverige till ett innovationscenter för mjukvaruintensiva system och genom det bidra till att stärka välfärd, industriell konkurrenskraft och akademisk status i Sverige. För att åstadkomma detta arbetar vi med att informera politiker och beslutsfattare i samhället samt bidra till att utveckla det svenska utbildningssystemet för att säkra framtida kompetensbehov hos våra medlemmar. Vidare vill Swedsoft vara en stark plattform för nätverkande, över branschgränser och mellan industri och akademi. Läs mer på www.swedsoft.se.


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail