Mjukvarusverige samlas kring säkerhet i komplexa mjukvarusystem

Att säkerhet i vårt digitala samhälle ofta kommer upp är det nog ingen som missat. Men hur ska vi som mjukvaruorganisationer arbeta kring säkerhet i komplexa mjukvarusystem? Idag samlas representanter för akademin och mjukvarubolag, från stora multinationella till startups, i Malmö för inspiration om det högaktuella ämnet säkerhet i komplexa mjukvarusystem och för Swedsofts årsmöte.

– Det är glädjande att se att så många reser in från hela Sverige för att delta vid Swedsofts årsmöte och seminarium om säkerhet i komplexa mjukvarusystem. Att Swedsoft samlar svensk mjukvara är ett något vi kan konstatera, säger Swedsofts ordförande Stefan Andersson, SAAB.

Dagen börjar med seminarium då frågan om säkerhet i komplexa mjukvarusystem belyses från olika håll. SICS Swedish ICT talar om ny forskning och företagen AXIS Communications och Addalot Consulting ger sina perspektiv på frågan.

Därefter fortsätter dagen med medlems- och föreningsmöte. Många frågor kommer behandlas och nyheter presenteras. Förutom de formella bitarna som sker ger detta möte, och dagen som helhet, möjlighet till nätverkande över branschgränser, mellan näringsliv och akademi och över regioner.

Stefan Andersson avslutar med orden att ”genom de kontakter som knyts idag, skapas förutsättningar för närmare samarbete över hela mjukvarusverige, något som stärker svensk konkurrenskraft.”

Kontakt
Gabriel Modéus
gabriel@swedsoft.se
08-782 09 79
072-571 99 93

Swedsoft är en ideell förening med medlemmar från industri, institut och akademi. Vi vill göra Sverige till ett innovationscenter för mjukvaruintensiva system och genom det bidra till att stärka välfärd, industriell konkurrenskraft och akademisk status i Sverige. För att åstadkomma detta arbetar vi med att informera politiker och beslutsfattare i samhället samt bidra till att utveckla det svenska utbildningssystemet för att säkra framtida kompetensbehov hos våra medlemmar. Vidare vill Swedsoft vara en stark plattform för nätverkande, över branschgränser och mellan industri och akademi. Läs mer på www.swedsoft.se.


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med