Informator Utbildning

Ny medlem – Informator Utbildning

Swedsoft är idag glada över att få välkomna Informator Utbildning, ett mjukvaruutbildningsföretag med missionen att bidra till utvecklingen av Sveriges position som framstående mjukvaruutvecklingsland.

Informator Utbildning grundades 1990 som svar på det kraftigt ökande behovet av utbildad expertis inom mjukvaruutveckling som hade tagit rejäl fart i Sverige. Bolagets första kunder blev dels högteknologiska svenska industribolag i telekom- och försvarsindustrin såsom Swedsoftmedlemmarna Ericsson och SAAB, och dels statliga myndigheter och förvaltningar såsom Polisen, Säkerhetspolisen, FMV och Försvarsmakten.

Informators utbildningsutbud riktar sig till programmerare och övriga roller i mjukvaruutvecklingsteamen och levereras med moderna leveransformer såsom online-utbildningar och kursdeltagande via Internet, likväl som hands-on laborationer i datasal med landets främsta experter inom agil mjukvaruutveckling. Förutom programmeringsspråk utbildar Informator i systemutvecklingsverktyg samt har marknadens mest heltäckande utbud av utbildningar i agila metoder.

Om vad som gör Swedsoft intressant för dem berättar Emil Robertsson, VD Informator Utbildning, ”Vi på Informator delar Swedsofts starka engagemang inom kompetensförsörjning och ser fram emot att nätverka med företag över branschgränser och med akademin.”

Emil Robertsson fortsätter med att berätta att ”Informator har sedan starten haft som mission att bidra till utvecklingen av Sveriges position som framstående mjukvaruutvecklingsland och har som vision att vara det bästa mjukvaruutbildningsföretaget. Informator avser fortsätta göra betydelsefull skillnad för att minska den brist på mjukvaruutvecklingskompetens som sedan en tid tillbaka bromsar tillväxten i Sverige. Tillsammans med Swedsoft och de övriga medlemsföretagen vill vi hitta innovativa lösningar för att utveckla landets förmåga och kapacitet så att Sverige förblir konkurrenskraftigt och bibehåller en världsledande position inom mjukvaruutveckling.”

Från Swedsofts sida önskar vi nu Informator varmt välkomna till vårt nätverk. Vi ser fram emot att tillsammans med Informator arbeta för att göra Sverige till ett innovationscenter för mjukvaruintensiva system och genom det bidra till att stärka välfärd, industriell konkurrenskraft och Sveriges akademiska status i världen.


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med