Malmö yrkeshögskola

Malmö Yrkeshögskola ny medlem i Swedsoft

Swedsoft är glada över att få välkomna en ny typ av akademisk medlem genom Malmö Yrkeshögskola. Yrkeshögskolan som utbildningsform är praktisk orienterad och meningen är att utbildningarna ska fylla ett konkret behov på arbetsmarknaden.

– På Malmö Yrkeshögskola arbetar vi med tillväxtutbildningar. Genom årslånga och praktiskt orienterade utbildningar ger vi studenterna en god bas för att snabbt komma ut i arbetslivet och tillvarata alla de nya affärsmöjligheter som följer med den snabba tekniska utvecklingen, säger skolans rektor Claes Magnusson.

Claes fortsätter, vi gör detta genom yrkeshögskolan som är en kostnadsfri utbildningsform som ger rätt till studiemedel, precis som högskolan. Yrkeshögskolan är praktisk och utbildningarna ska fylla ett behov på arbetsmarknaden. Yrkeshögskolan är alltså i första hand till för arbetslivet, det är arbetslivet som styr utbildningarna och dess kursplaner, vilket gör våra studenter mycket attraktiva på arbetsmarknaden och de flesta får omedelbart jobb efter examen.

Malmö Yrkeshögskola arrangerar idag utbildningar inom Avancerad programmering iPhone och Android samt Mobil Handel och Digital Turism men arbetar även för att få starta utbildningar inom mobila lösningar för hälsa och sjukvård, learnification för skolan, avancerad mobilspelsprogrammering och andra områden där det finns snabbt växande behov av ny praktisk mjukvarukunskap inom arbetslivet.

– Vår utmaning är att få Myndigheten för yrkeshögskolan att bättre se arbetslivets behov några år framåt i tiden och inte förlita sig på förlegad statistik. Utvecklingen går med en rasande fart och arbetslivet kräver att våra studenter har rätt kunskap för att kunna tillvarata de nya affärsmöjligheter som följer med den snabba tekniska utvecklingen, säger Claes Magnusson.

Malmö Yrkeshögskolas studenter arbetar praktiskt från första dagen och är öppna för samarbeten, projekt och uppdrag. I utbildningarna ingår en längre arbetsplatsförlagd praktikperiod (10-20 veckor). Studenterna är kring 30 år, de har ofta hunnit med en tidigare examen samt erfarenhet från arbete inom branschen.

– Vi kom i kontakt med Swedsoft genom projektet ”Trippel Helix – Nationell samling för skolans digitalisering” där vi såg Swedsofts engagemang i utbildningsfrågan, något som självklart är viktigt även för oss. Men även att få vara med i Swedsofts nätverk och höra vilka behov företag har och hitta möjliga nya samarbeten var viktigt för oss när vi tog beslutet att gå med.

Från Swedsoft vill vi nu hälsa Malmö Yrkeshögskola välkomna och ser fram emot gott samarbete.


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail