Projekt beviljat – Skapa användardriven certifieringsmetod

Fryshuset, Sqore och Swedsoft har fått sin ansökan om finansiering godkänd av Vinnova för ett projekt som ska stödja ungdomar med mjukvarukompetens att enklare ta sig in på arbetsmarknaden.

I Swedsofts arbetet för att göra Sverige till ett innovationscenter för mjukvaruintensiva system utgör kompetensförsörjning ett viktigt område. Allt större del av produkterna som utvecklas utgörs av programvara, integration och system blir allt mer komplexa. Hur matchar vi då företagens behov mot den kunskap som finns hos unga, som är nya på arbetsmarknaden? Där tror vi att en användardriven certifieringsmetod är en pragmatisk väg för att göra fler tillgängliga på denna nya arbetsmarknad.

Som vi tidigare har berättat om har Swedsoft tillsammans med Fryshuset och Sqore därför gjort en ansökan inom Vinnovas utlysning Utmaningsdriven innovation, med syfte att underlätta matchning av dagens ungdomars framtida kompetens med framtidens arbetsmarknads kompetensbehov. Meningen med detta projekt är att skapa förutsättningar för att just utveckla en användardriven certifieringsmetod genom vilken ungdomars mjukvarukunskap friktionsfritt kan matchas mot mjukvarubranschens kompetensbehov. Därmed tas ett steg mot att säkerställa att arbetsgivare och arbetstagare inom mjukvaruområdet kompetensutvecklas i samstämmighet över tid.

Det är glädjande att se att Vinnova har sett detta behov och valt att bevilja projektet.

Pressmeddelande hittar ni här.

Är ni intresserade av att medverka i projektet? Tveka inte att kontakta oss då.


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med