Välkommen Hansoft!

Vi är glada över att få välkomna Hansoft som vår senaste medlem i Swedsoft!

Hansoft är ett företag som utvecklar verktyg för projektplanering, samarbete och ledning i organisationer som använder Agila metoder. Hansofts kunder har typiskt många team som tillsammans samarbetar kring att utveckla system, och ibland hårdvara, där de använder olika Agila metoder, Lean, samt traditionell Gantt-planering i en mix. Med bakgrund från spelutveckling skapade grundarna 2005 bolaget och blev snabbt ledande med kunder såsom Electronic Arts och Capcom. Idag har Hansoft team i Uppsala, San Francisco, Kyiv, samt dotterbolag i Japan och kunder i hela världen inom flertal branscher där Agil utveckling används, såsom Ericsson, OHB Space Systems och Schneider Electric. Baserat på sin långa erfarenhet av Agil utveckling håller bolaget nu på att lansera en helt ny produkt, hansoftX.com, som syftar till att sprida ett Agilt arbetssätt till team inom sälj, HR, marknadsföring, och företagsledning.

Att Hansoft valt att vara med i Swedsoft har flera anledningar. En av dessa är att man ser att Swedsoft driver viktiga frågor inom hur vi ska stärka svensk konkurrenskraft inom utveckling av mjukvaruintensiva system, något som Hansoft vill vara med och stödja. En annan är det nätverk som finns inom Swedsoft där man har möjlighet att träffas över branschgränserna och mellan industri och akademi.

Stefan Andersson, ordförande Swedsoft, säger:

Från styrelsen är vi glada att välkomna Hansoft till Swedsoft. Det är ett spännande företag med rötter i ”det svenska spelundret” som tagit med lärdomar från den branschen och skapat system för att underlätta projekthantering som stödjer agil utveckling i små och stora företag och i samarbeten mellan företag.


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med