Utmaningsdriven innovation – framtidens arbetsmarknad

Tillsammans med Fryshuset och Sqore har Swedsoft ansökt om att få påbörja ett projekt under Vinnovas program ”Utmaningsdriven Innovation”, med syfte att underlätta matchning av dagens ungdomars framtida kompetens med framtidens arbetsmarknads kompetensbehov.

För att Sverige fortsatt ska ha hög konkurrenskraft med duktiga utvecklare som har förståelse för hela systemet krävs det att satsa på att matcha ungdomars kompetenser med arbetsmarknadens behov. Därför tyckte vi i Swedsoft det var intressant när Sqore, ett företag vi träffade i Almedalen, kontaktade oss med en förfråga om vi tillsammans med dem och Fryshuset ville vara med och ansöka om att få driva ett projekt inom Vinnovas utlysning Utmaningsdriven innovation.

Efter en snabb process gjorde vi i slutet av augusti en ansökan för att i steg ett skapa förutsättningar för att utveckla en användardriven certifieringsmetod genom vilken ungdomars mjukvarukunskap friktionsfritt kan matchas mot mjukvarubranschens kompetensbehov. Därmed tas ett steg mot att säkerställa att arbetsgivare och arbetstagare inom mjukvaruområdet kompetensutvecklas i samstämmighet över tid.

Förutom att skapa grunderna i steg ett handlar det om att skapa samarbeten med andra aktörer som ser detta som ett viktigt steg. Är ni intresserade av mer information? Tveka inte att kontakta oss.


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail