Satsning på Mjukvarukompetens

KK-stiftelsen beviljar 50 miljoner kronor till utbildning för yrkesverksamma i programvaruteknik under fyra år. Det är en mycket efterlängtad fortsättning på det pilotprojekt som drivits under två år, där fyra kurser tagits fram och ett 60-tal deltagare har deltagit i kurserna. Nu skapas förutsättningarna för att skala upp det så att nya kurser kan utvecklas och fler yrkesverksamma kan få modern kompetens om utveckling av system med mjukvara.

Swedsoft har identifierat försörjningen av mjukvarukompetens som en nyckelfråga för Sveriges möjligheter att fortsätta vara framgångsrik inom mjukvaruintensiva system. Kompetensförsörjningen gäller hela kedjan, från att väcka barns och ungdomars intresse för datalogiskt tänkande, via högskolornas avancerade utbildningsprogram, till fortbildningskurser för yrkesverksamma. Detta projekt är en förebild och spjutspets mot framtiden, och vi hoppas att det så småningom kan permanentas i högskolornas utbildningsutbud.

Projektet kallas PROMPT, vilket står för professionell masterutbildning i programvaruteknik, och leds av Mälardalens högskola (MDH) i samverkan med Blekinge Tekniska Högskola, Chalmers Tekniska högskola, Göteborgs universitet och forskningsinstitutet SICS.

Läs mer: ”KK-stiftelsen satsar 50 miljoner på kompetensutveckling inom mjukvaruteknik”


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail